Proud to Be Hottest

Proud to Be Hottest

Thursday, December 1, 2011

. : . Unforgetable Night with 2PM. : .

hi guys, lame menghilang,kan. sori if lame x update blog nih. keadaan x mengizinkan..ahaks. lgpun, aku saje peram blog ni lame2 sbb nak tunggu satu citer yg bes punye...hihihi

"25 Nov 2011"..satu tarikh yg aku rase hampir 5 ribu org xkan dapat lupe..termasuklah aku. ade ape ngn tarikh tu erk??? ade artis kawen ke ape..hahaha..actually..on that day...benda ni yg berlaku....


cam x caye je kan..after 3 years..dpt gak tgk dorang live kt depan mata. as a hottest, aku rase there's no word yg leh describe cm ne perasaan aku time tu. bygkan la..aku ngn budak2 hottest yg lain datang ke stadium seawal jam 7 pg semata2 nak duk depan sekali kt dalam stadium tu. punggung pun mmg sakit giler sebab duduk terlalu lame atas jalan tar. tp sume kesakitan tu hilang bile diorg start muncul kt atas pentas..owwwhhh...i still can't believe it..hehehe

jom..layan gambar..gambar ni ade yg aku ambik n ade ya
ng dari budak2 hottest yg lain..aku letak ckit je la erk sbb x larat plk nk upload gambar banyak2..huhuhu





time tgh tgk konsert ni..still lg rase cm x caye. mimpi ke ape aku ni?? tgk diorg duk berlari2 kat atas stage, usik2 crowds. even, bukan setakat mlm tu je. mlm b4 tu pun dh rase cm di awan-awangan. yelaaa..time p tgk diorg rehearsal..tibe2 tgk taec ngn chan main2 kt backstage..mmg bes la. fan service diorg mmg superb!!!

so, basically..it was an awesome n unforgetable night with 2PM.owhh..i'm gonna miss them..

Thursday, July 14, 2011

. : .Bila cinta x Kesampaian. : .



dh jadi fitrah alam. manusia memang diciptakan berpasang - pasangan. sebab tu la ramai sekarang yg sedang bercinta, yg dh selamat berumah tangga or even ade lagi yg still mencari cinta. everyone is looking for love bcoz they want to b loved. bagi yg dh selamat berkahwin tu..Alhamdulillah tp yg blm kawen yg still lg tgh berkapel..korang leh jamin ke yg korang akan berkahwin ngn makwe or pakwe korang tu.

ade yg bercinta x sampai sebulan terus kawen. ade jgk yg dh bercinta bertahun2 tp x gak kawen2. tu sume ketentuan jodoh. bercinta lame2 x semestinya akan berakhir dgn perkahwinan. makin lame bercinta..makin kuar perangai2 yg x bes. makin byk gak la prob yg muncul. time tu..mula la timbul rase bosan..fade up ngn pasangan masing2.

so, x perlu la kite memasang angan2 yg terlalu tinggi sewaktu bercinta. nk wat itu ini. nak duk rumah cm tu..nak berapa orang anak. kadang2 mcm2 kan yg kite angankan, betul x. banyak gak yang kite impikan bersama pasangan. tp..bile cinta tu x kesampaian..bukan ke tinggal kite sorang je utk merealisasikan sume angan2 n impian tu. larat ke kite nak wat sume tu???

bila bercinta..jgn ditunggu lame2. bile dh terlalu lame..kite sendiri x sedar bila rase cinta tu hilang.

Friday, July 8, 2011

. : .I'm Back!!!. : .


hello everyone...after almost 2 month x online, akhirnye aku dpt online lg. waaa..terlslu byk citer yg nak dikongsi nih sampai x thu nak start dari mane..hihi.

btw..korang ape khabar erk. thnks la kt sape2 yg sudi jenguk kt blog aku nih. hari aku try singgah kt blog2 korang sume..

Friday, April 29, 2011

. : .Last Entry. : .




this is my last entry. sori my blogger friends..terpakse biarkan blog ni bersawang utk berbulan2 lamenye..sobs..sobs..

ni nk wt entry yg menyentap jiwe ni..huhu. 1st of all..dh berkali2 dh aku ckp pasal ni..aku dh hbs belajar. esok aku dh nak balik kg. even x byk sgt memori aku kt sini kalo nk dibandingkan ngn member2 aku yg lain..aku tetap rase sedih nak tinggalkn ukm.

being a student is the best moment that happened in our lives,rite. mesti rindu nak jd student. rindu ngn lecture..rindu ngn assignment. kite rase tension bile assignment berlambak but, bile dh keje..berlipat kali ganda lg thap ketensionan tu.

esok..bile melangkah je keluar dr ukm..i'm no longer ukm student. but, sgt2 berbangga n bertuah sebab dpt berada kt sini n be apart of teslian is also daebakkk.

kite mungkin akan membawa haluan masing2. its hard for us utk lepak2 n sembang2 cm 4 tahun lepas..but i hope each of us will always remember all those moments.

~its not Goodbye~

. : .T_T. : .


hi korang. hari ni 29/04,rite..so, today is my last day kt ukm nih. jp td baru lepas check out bilik. now terpaksa guna kunci haram utk masuk bilik sbb pagi esok baru blk.

sedih giler nak tinggalkn tempat nih. tp aku rase lagi sedih nak tinggalkn internet free nih..hehe. nanti susah la nak blog walking kt blog2 korang.haisshh...mesti jatuh merudum je traffic aku kan..sobs..sobs..sobs.

sebenarnya, selain drp sedih nak tinggalkn ukm nih..aku agak terkilan dengan someone. someone yg considered herself as a person who appreciate friendsip..really doubt that. tp xnk cite lg sbb aku ade entry khas utk cite pasal tu.so, korang tunggu ye...hehehe.

so..hr ni sibuk ckit..xleh nk blogwalking byk2..huhu pasal kena packing barang, n then ade 3 bnda lg yg perlu di download. nanti mesti rindu giler kt 2PM. dh la single diorg "take off" nk kuar 3hb may ni kalo x silap..aduii..x sempat nak dgr. bertambah2 sedih..


. : .mood: sedih + terkilan

Thursday, April 28, 2011

. : .Jay Park...He's back!!!. : .



masih ingt x korang (sape2 yg minat kpop la) dgn former leader 2PM, Jaebeom. hes's back!!!. setelah hampir 2 tahun meninggalkan korea..now die dh muncul blk. xnak cite nape die tinggalkn 2PM n korea dulu sbb terlalu perit utk diingat..huhu

baru je release his first mini album. lagu die pun dh kuar entitled "Abandoned". leh tgk kt youtube ye korang..hihik. i'm glad he's come back but at da same time..i cannot help myself to feel sad.nth la..bile tgk video die..rase sedih tgk die sorang2 dlm tu.mmg ade member die n also dancers but rase empty. n then..bile tgk video 2PM yg lame2 tu..tgk betapa rapatnye diorg time kt variety show..make me feel bad.

semalam actually baru lps tgk infinity challenge. dlm episode tu ade jay ngn junho. diorg participate dlm survival game. bile tgk betapa tension junho bile jay nk kena singkir sbb kalah.. btp bimbang nye die bile jay nk tinggalkn die sorg2 kt situ..terus rase sedih. n then tgk plk video abandoned tu..tgk jay sorg2..bertambah2 sedih..huhuhu

xnak ungkit kisah lame but i'm really curious about this. back then, bile kuarnye kontroversi tu..ramai korean yg besar2kn isu n hate jaybeom..sampai die n 2PM jd cm ni. but then..he's back..n org dh lupe dh psl hal tu. dat's good but kalo cm tu..wat pe sibuk nak benci bagai nak rak dulu kalo in da end..diorg dh leh lupakan n terima jay cm xde ape2 yg berlaku..betul2 x faham. kalo diorg x take it bnde tu too serious, xdela 2PM xde leader n jay jd artis solo..

btw..bnde dh lepas..nak wt cm ne..dh xleh nk ubah. dh jd hakikat yg 2PM n jay xkan bersatu lg. but i do hope..one day..i can see both of them perform on da same stage. sgt2 berharap diorg akan dipertemukan on stage. x kisah la kt kbs gayo, mbc gayo or sbs gayo..mane2 la..asalkn diorg dpt collaborate n perform a special stage. i'm sure it will become the best moment. n aku rase..bile org tgk diorg perform same2..barulah org akan 100% lupe akan isu tu. n lepas tu dh xde lg dh anti 2PM. plz..make it true...huhu

ok la..dh pjg sgt merepek ni. even i'm not considered myself as a Jaywalker but i will definitely support him since he used to be part of 2PM..jay,..fighting!!!

Tuesday, April 26, 2011

. : .Review Filem Senjakala. : .



hi guys..actually dah lame dh nak citer pasal ni tp asyik cancel je..hehe. sebenarnye takut nak wt entry ni..seram semacam je poster..nak tgk lame2 pun seram.

btw..ari tu, mase tgh2 musim exam..sempat aku ngn member2 pergi tgk wayang. since that time x banyak citer yg bes, so we had decided to watch senjakala sbb dulu tgk trailer die cm bes.

ok..aku x pndai nak review movie ni actually..not my field but this is my point of view about dis movie. aku bagi 3.5 bintang je utk filem ni. cite die keseluruhannya ok, xla teruk sangat. cume jalan citer die tu cam linear je. lps tu scene pun cam lambat je nak gerak. sampai wat kiteorg rase cam bile la nak klimaks ni. cam ne nak ckp citer die erk..emm..mcm lambat nak fahamkan penonton. cm tu la kot..huhu

emm..n then, dari segi seram tu..bagi aku x cukup seram la. biase2 je. so,korang yg belum tgk..x payah nak prepare tekak utk menjerit..hihihi. n then, part klimaks tu..yg part nak buang saka tu..cepat sgt la scene tu. macam rushing nak bg hbs cepat je...x puas tau x..cam xde cabaran je..huhuhu. last sekali part ending tu...emm..pening la nak pikir maksud die..

ape2 pun..nak gak ckp yg baju2 yg liyana jasmay pakai tu tersangat2 la lawa..hihii. rase cm nak g beli yg sebijik cm tu je...hahahak

Sunday, April 24, 2011

member yg nak kawen..aku pulak yg termimpi2..:P



hi..hepi sunday uolz. kt cni kan..bile ptg je mesti hujan. lepas tu hbs banjir bilik aku..huhu.

btw, ni nak citer..02/06 nanti..ade member aku nak kawen. die n bakal husband die tu..due2 member aku. kiteorg classmate dari form 1 sampai form 3. nk ckp excited diorg nak kawen, cam x je..lain la kalo aku sendiri yg nak kawen...hohoho. tp nth cm mane la..semalam leh mimpi pasal diorg. yg x tahan tu..aku pun termasuk jgk dlm mimpi tuh..hahaha

x thu cm ne leh mimpi pasal diorg tgh wat persiapan nak kawen.tgh fitting baju bagai. yg x leh blah tu..aku disuruh jadi pengapit. well, tu biase kan..yg luar biasanye..pengapit pun ade sesi fotografi gak...hahaha..punye la weird mimpi aku mlm td.

kakak die plk..sibuk duk ajar aku pose2 yg cm ne yg patut aku bg time fotoshoot nanti..hahahak..giler kentang je. ni mesti byk sgt blog yg aku bace pasal fotografi nih.

or..ni mesti sebab aku tgh dlm dilema..nak pergi kenduri kawen member aku or nak g kuching. nape sume berlaku dlm minggu yg sama.haisshh..yg 2hb 6 nanti..member aku yg kawen. yg kat kuching tu plk..bakal keluarge mertua aku. cousin en.Hooliganz yg kawen. nak pilih yg mane satu nih. aci x aku kerat badan aku. sebelah aku hantar pergi rumh member aku, sebelah lagi aku hantar pergi kuching...owh..seram!!!

Saturday, April 23, 2011

adobe Flash menguji kesabaran!!

encik flash yg jahat

aku geram betul ngn adobe flash ni even aku x sure die yg salah or laptop aku yg salah. sejak aku format n gune windows 7 professional yg ori ni..aku asyik x dapat nak bukak video je. x kisah la video kt youtube ke..kt fb ke..or kt blog orang ke...sume x dapat...asyik kuar kaler hitam tu je. nak ckp tenet slow...bukn pasal tu kot sebab b4 dis pun..even tenet slow..die still loading n kite leh terus download...ni tak...skrin kaler hitam memanjang...haiisshhh..

flash tu x payah cakap la..dh beribu kali aku uninstall n then install balik..tp hasilnye same gak. siot je kan. last2 aku uninstall firefox n install balik..tunggu kejap..baru dpt bukak video..tp xleh nak hepi lagi sebab bnde tu bertahan kejap je. 2,3 hari lg die jadi cm tu lagi.

haisshhh..serius..aku x faham..sepanjang aku ade lappy ni. dah byk kali dh aku format..tp x pernah lagi encounter ngn prob cam ni..pening kepala aku..or..die mmg nak aku gune windows pirate je kot...tu yg die wat hal tuh....hohohoho





Friday, April 22, 2011

. : .Hanya Berbaki 7 Hari je lagi. : .


mood: campur2

semakin hari semakin menghampiri saat itu. ya..saat meninggalkan gelaran sebagai student UKM. bile di hitung2..hanya tinggal 7 hari je lagi. perlahan2, kesedihan mula terasa. mule la nak mengimbau kenangan lame..huhuuhu.

tadi ade jumpe fiza n ika kt za'ba..diorang balik esok. sempat bersalam tadi. nth bile erk dapat jumpe korang..emmm..still samar2 lg.

emm..mcm mane nak manfaatkan mase 7 hari ni erk. actually ade plan somethin yg nak di buat wif someOne b4 habis studi ni. but, nampaknye..plan tu x menjadi. xpela..nak wt cam ne..simpan jela plan tu buat kenangan..sebagai tanda yg aku ade plan somethin for us...

haisshh..sayu je kan..nak tinggalkan sume nih. nanti sume dh bawak haluan masing2.aku x sure diorang akan ingat ke x kat aku nih...hohoho. but, i do hope korang sume akan dapat dtg time aku kawen nanti...hihihi. kan bes kalo bnde tu betul2 terlaksana...

~tinggal 7 hari lg nak duk cni..7 hari lg nak update blog..7 hari lg nak bukak fb n 7 hari lagi nak Download 2PM..:(



Thursday, April 21, 2011

. : .bukan lagi bergelar pelajar. : .


20/04/2011

tarikh kt atas tu tarikh ape ye..tarikh kawen ke???..hoho. actually tu tarikh last paper aku. dengan berakhirnye paper itu..maka berakhir la kehidupan aku as a UKM student. 4 tahun berhempas pulas..tergolek,terlentang..akhirnye..berjaye jugak menghabiskannye..hihi. tp xleh nk terlalu gembira sbb result exam x tahu lg kan..tp harap2 sume lepas..xde yg sangkut..x larat mak nak extend, nyah...huhuhu.

dulu kan..rase cm lambat je nak hbs studi.."4 tahun" tu rase cm satu tempoh yg lame giler..n at one point..aku rase cm akan bosan nak tunggu hbs belajar. tp once dh ade kt cni..mase berjalan dgn sepantas kilat...hihihik. sekejap je..dh hbs dh. n aku ade lebih kurang 8 hari je lg utk stay kt bumi UKM nih. sepatutnye aku dh boleh blk kg esok tp saje nak stay lame2 kt cni..rase cm sayang pulak nak tinggalkn UKM nih.

dulu plan b4 habis studi..nak ambik gambar kt semua tempat kt UKM nih..tp plan hanya tinggal plan je..bukan ape..dah xde org ajak...hahaha..bukan x pnh ambik gmbr kt cni..tp sile salahkan pencuri laptop dan jugak student aku yg menformat "D" lptop aku..hbs hilang sume gambar..haiisshhh.

hopefully..kite sume will have a good life, be strong , and b a good teacher.luv u guys!!!


Tuesday, April 19, 2011

. : .Untuk yg Terakhir Kali. : .


first of all, sori rakan2 blogger ku..x sempat nak blog walking kt blog2 korang hari ni. ni bukan alasan tau..huhu..hari ni penat studi utk last paper esok. last paper utk final exam yg terakhir di ukm. tp xpe..esok hbs je exam..aku singgah kt sume blog korang erk..hehehe..

letih sungguh pulun subject Practical Contrastive & Error analysis. giler berbelit tajuk subjek aku ni,kan..sampai otak aku pun dh naik tepu dh. pengajian aku kt ukm selama 4 tahun di di tutup dgn killer subject nih. studi byk2 pun..yg faham nye ckit je..hampeh je kan.

moge2 esok aku dapat wat yg terbaik. sebelum ni pun bukan xde subjek yg susah..ade je tp tetap lepas jugak..think positive, yanie...:P. actually, dah banyak hari dah aku rase cm nak give up je dr studi subjek ni..huhu..tp junho pesan suruh buat elok2..(mmg betul2 live in delusion,kan)...hoho. so, setiap kali rase cm xde mood dh nak studi..cepat2 bukak video 2PM..mesti mood tu dtg balik..

ape2 pun...hwaiting!!!


Monday, April 18, 2011

. : .Terasa Hati sampai Mati. : .


korang pernah x dengar orang cakap "Dengki sampai mati"? mesti pernah,kan..xkan x pernah tgk citer santau..hehe. tp aku nye topic hari ni "terasa hati sampai mati". lebih kurang gak,kan..ade la gak perkataan sampai mati tu.

emm..kalo "dengki sampai mati", die guna santau..kalo "terase hati sampai mati"..nak wt cm ne erk..xkan nak gune santau gak kn...huh..ngeri...huhu.

tu mmg sikap aku kot..bile terase hati..aku akan ingt sampai bile2. lebih2 lg kalo hujan xde..ribut xde..tibe2 wat aku terasa hati...what the....(smbung sendiri la ye).

kalo aku x perasan xpe..xdela aku sibuk2 nak terase hati..but once aku dh perasan..mmg aku kecewa. maklum la..aku kan ade sixth sense..hohoho. so, x pyh nak tipu2 erk korang sumer...aku dapat rase niat korang tuh. ni aku bg warning awal2...hihik.

skrg ni mmg tgh terasa ht ni..tp xpe..since ade sminggu lebih je lg kat cni...so, ckit pun x effect hidup aku...huhu..bersenang2 la kamu di atas keterasaan hati ku.

. : .Need a new Header. : .


tibe2 rase burok bebenor header blog aku tuh. bile aku pergi usha blog2 orang lain. makaihhh..meriah sungguh...merelip2. cute2 pulak tu. mcm ne korang leh jadi sekreatif itu erk...huhuhu..envy!!

aku rase nak sgt tukar header blog aku tuh..dh lapuk sgt dh aku rase. tp, aku x mcm korang la..dh la x reti nk gune Adobe bagai..huhuhu. even kalo reti pun..x cukup kreatif pulak nak design header tu cute2..haisshhh.

kalo la ade prince charming yg sudi watkan header utk aku..kan bes...kuikui..


p/s: tgh sakit jiwe sbb pinggan mangkuk kena curi...haishhh..rase cm nak maki hamun org je..!!

Sunday, April 17, 2011

. : .2PM..Daebakkk!!!


hi..dh penat studi..so, nak wt entry pasal my idol la plk. nk citer pasal 2PM n latest achievement diorg. sapekah 2PM? x pyh la aku nak letak gmbr diorg satu2 n then wat ranking yg mane no 1,2 n seterusnye,kan sebab korang bukak je blog aku nih..dh nampak dh muke diorg..hehe

single terbaru diorg entitled "take off" baru je kuar. tu utk debut diorg kt jepun. dengan bangganye nak bagithu yg single tu dapat ranking #1 kat USEN's Jpop Chart. yg lebih bes lg ni..yg part ni..hehe..ni quote dari blog Hottest Jaywalker :

"This is the first time a Korean group has reached the #1 spot on this particular chart."

nampak x perkataan FIRST TIME kt atas tu..hehe..mmg sebelum ni xde lg korean group yg boleh dpt #1 kt chart tu except for 2PM. sgt2 la bangga. semoga japan debut diorg berjaye..

nak thu ape yg specialnye 2PM ni compared ngn group2 lain? aku rase brotherhood diorg mmg no joke la. ni x bermaksud grup lain x bagus dr segi brotherhood but still cannot challenge 2pm punye brotherhood. aku rase ramai yg setuju ngn statement nih.ni nak quote interview diorg ngn sebuah magazine. quote ni juge di ambik dari blog Hottest jaywalker :

"I’ve often heard stories that some of the idol groups’ members do not talk to each other in their dressing rooms, and some of them do not know each other’s contact information. However, 2PM is not one of them. The boys are always full of energy and talk a lot, just like high school boys"

kalo nak bace keseluruhan interview tu..leh la pergi kt blog tu. aku rase rncangan hot blood tu yg mnyebabkan mereka sgt rapat.

even sekarang mereka dh dibenarkan utk duduk kt rumah masing2 tp mereka refuse..mereka snggup kuarkan duit poket sendiri n beli/sewa sebuah villa where all 6 of them can stay together..sweet je kan.

lg yg special pasal diorg ni..emm..kalo group lain lebih suke memilih utk sentiase act cool, hensem n jage image diorg as an idol on tv show but diorg ni lebih natural n lebih berani. satu2 nye group yg berani mnghuru hara kan sesebuah Tv show. diorg even berani utk tunjuk dumbside diorg kt viewer. diorg ckp diorg x nak hipokrit. diorg nak viewer thu yg diorg mmg cam tu. diorg ok je wat bnde giler2 +bodoh2 on variety show. pendek kate, bile ade diorg..mmg sesebuah show tu akan jd lebih fun.

ok2..last..now diorg tgh working on their korean album. diorg ckp this summer diorg akan wat comeback. so, to hottest..sepanjang bulan 6 - 9 ni..sile la melekat kt tv erk sebab for sure diorg akan muncul kt music bank n so on...hihihik

p/s: doesn't matter how many haters who really want to see 2PM falls..but, seems like they juz don't stop n can't stop even..diorg makin success lg..2PM..hwaiting!!!

Saturday, April 16, 2011

. : .Nak wat BORDER utk gambar kt sidebar


huuhuhu...nak tnye kat korang yg cute n hensem2 ni. kalo korang jenguk blog sy, mesti korang perasan yg gmbr2 yg ade kt sidebar sy xde border...huhuhu. sy tension tau..dah puas dh sy godek2 kt edit html tu..tp x gak kuar border tuh. yg part lain dh kuar..cume part picture tu je yg degil..xnak kuar..huhu

so..kalo ade sape2 antara korang ni yg thu cam ne nak wat border utk picture tuh..inform me erk..leh tinggalkn link tutorial kt shoutbox or can give personal instruction...hehehe..tolong ehh...

. : .Homesick. : .


percaya x kalo aku ckp sepanjang 24 tahun aku hidup ni, aku x pernah rase homesick..hohoho..betul, korang..sampai aku x thu cm ne nak react ngn word homesick tu. sebenarnye..homesick tu cm ne erk?..xleh nak imagine ape die homesick tu..cm ne rasenye...hohoho..dasyat2..nanti kalo student aku tnye homesick tu cm ne..ternganga aku nak jawab..huhuhu.

aku selalu gak tgk member2 aku duk tulis kt status fb diorg..ckp diorg homesick..tp aku xleh nk menjiwai perkataan or situasi tu..cehceh. sebabnye, x pernah rase,kan..4 thun kt ukm..sekali pun xpernah homesick.even mase first day kt ukm dulu pun..setitis airmata pun aku x kuarkan..hebat x aku..kakakah

sebenarnye..aku ade reason nape x pernah rase homesick. actually..fmily aku dh latih aku dr kecik lg..biar jd kuat ckit..biar tahu berdikari. mane x nye..bile umur aku 10 tahun je..terus mak ayah aku hantar aku duk asrama. time tu..sek rendah aku ade asrama. name asrama tu asrama desa. so, start dari aku tahun 4 lg..aku dh duk asrama..balik rumah pun sebulan sekali. lps tu..bile sek menengah pun duk asrama lg. mmg dh dilatih cm tu..dats y la aku x pernah rase homesick. dh selalu sgt berjauhan. bagus gak diorg ajar aku cm tu..xdela aku duk menangis ingatkan rumah..huhu. bukan ape..myb mak ayah aku nak preparekan aku awal2..yela..mane thu kot2 nanti dpt posting jauh2..xkan asyik nak balik je kan. lebih2 lagi kalo kawen ngn orang jauh..jenuh ko nak balik tiap2 minggu...hohoho.

adik2 aku pun mendapat nasib yang same cm aku. awal2 lg dh kne duk jauh2. mak ayah aku p hantar duk asrama. mmg kiteorg x lekat kat rumah la..n aku rase its good for us.so, korang..nanti kalo dh ade anak..awal2 lg dh latih anak2 duk jauh2 ngn korang. bile die dh besar..die dh x asyik rase homesick lg. x homesick bukan bermakne kite langsung x ingat kat family tp kite leh control perasaan tu n x biarkan perasaan tu menguasai kite sampai xleh nak wt keje..betul x...:P


Thursday, April 14, 2011

. : .Sungai Congkak . : .


hi, korang..cewah..bersopan gitu aku hari ni..kekekeh. ni nak citer, pagi td aku pergi mandi kat sungai congkak ngn teslian. first time tau aku pergi sane. aduiii..malu je nak ngaku duk ukm 4 tahun..tp sungai congkak pun x pernah pergi..cehh..hello..aku xde pakwe kt ukm,k..so..xde org nak bawak aku pergi...hohoho..motifff!!

pagi2 lg dah pergi..aku heran gak mule2..nak wtpe pergi sungai pagi2 buta erk..aku ingtkn nak pergi petang..hihik..tula fikiran orang yg x pernah nak bangun awal. tp bes gak rupenye pergi pagi..sebb ade laki2 hensem yg duk mandi..siap tunjuk abs lg..hah!..abs ke..nth2 tunjuk tulang..hihihik..lantak la..kuikuikui.

air tu sejuk kot..dah la pagi,kan..5 minit je dh menggigil dh..lain kli nak bawak heater leh x..cehhh..sori ye..gambar xde kali ni..yelaa..dh basah2..cm ne nak ambik gambar,kan..

td, sepanjang jln nak pergi sg congkak tu..mmg fun la kan. part yg pling fun mestila part miza nyanyi..hahahak..sori ye miza..sy gelak td dgr awak nyanyi..bukan ape..rase cam cute sgt..hahahak..even aku cm confident je ingt lirik lagu tu..tp once miza ikut nyanyi..aku dh lupe dh lirik lagu yg betul...hahahak..

ape2 pun..mmg awesome la pergi mandi sungai td..kalo aku single n available lg..nak je aku g usha2 budak2 laki kt situ...hahahahak...


p/s: sekarang tgh duk ingt pasal perkataan "bersemadi"...hahahak..cute2..


Monday, April 11, 2011

. : .First Paper. : .


11/04/11

hari ni first paper aku utk final exam yg terakhir kalinye di ukm nih. mybe dh last ambik exam kat cni menyebabkan aku x dapat tido semalam..hoho..excited ke ape nth..tidak la ku tahu..

soklan td...emm..yg part objektif tu aku confident je..hihik..cm berlagak je kan..tgk sekilas je dh tahu jawapan..hahahak..eh2..eh..yani..jgn takbur. xdela..dh cari jawapan,kan..kalo x ingt gak..x thu la..huhu

tp, bab masuk yg subjektif tu yg terkejut ckit tu..aikkk..hari tu lain yg lecturer bace..sekali kuar lain pulak..lecturer salah bace or aku yg slah dengar..huhu..utk part ni..aku nye level of confidence tu stakat 70% je..huhuhuhu

Friday, April 8, 2011

. : . FInal Exam . : .


hari isnin ni 1st paper aku utk final exam. hopefully ni la kali terakhir aku ambik exam kat cni. x sabar gak actually nak hbskan zaman belajar nih. mmg sedih tu ade bile teringat nak kena berpisah2 ngn rakan2 but at da same time really excited to start a new life.

ape2 pun..xde studi ape2 pun lagi ni even soklan sume dah thu dah. bukan malas tp x cukup mase lg nak studi sebab assignment ade lg yg kena wat..huhuhu..tp alhamdulillah, hari ni sume assignment telah berjaya aku siapkan...hehehe

gudluck everyone..

Wednesday, April 6, 2011

. : .melarikan diri dari Za'ba . : .


dah la studi week yg x smpat nak studi sebab berlambak lg assignment yg x siap. lepas tu za'ba xde air pulak.berkilo2 tension..huhu.

baju pun dh sebakul x sempat nak basuh. nak wat cm ne, baru je nak basuh air dh xde. sampai dh xde baju dh nak pakai ni. c'mon la people..apehal asyik xde air je ni..ngok ngek ke ape za'ba ni..haiishhh.

disebabkan dh fade up giler ngn za'ba ni, aku nak larikan diri la. nak g rumah member aku. buang karan je duk kat za'ba nih...:(

Saturday, April 2, 2011

. : .Weekend yg Terover Bz. : .


aku rase ni la weekend yg paling bz dlm hidup aku. start dr semalam aku dh start berkampung kt PTsL. waa..mesti korg ingt aku ni ulat buku kan..hohoho. aku kena wt video utk presentation Life science hari isnin ni.

penat giler dowh wt video ni. lebih2 lagi bile xleh nak wt ramai2..huhuhu. rase cam nak putus urat tengkuk aku. kalo ade org tlg picitkan xpe gak..hahahak..gatal.

sabtu ngn ahad ni mmg xleh nak g mane2 la.kalo la pakwe ade kat sini..sah2 dah merajuk bertahun2 dh ni. ye la kan..weekend sepatutnye mase utk lepak same2 tp aku kena duk ngadap benda nih..STRESS!!!

tapi thanks la kt grup member yg sudi menemani n menolong ape yg patut even korg sempat lg menjeleskan aku dgn mndownlod citer byk2 sedangkan aku terpakse duk hadap benda ni..huhuhu.

eh..lupe ak cakap..ni aku gune laptop si fahmi tu..sebab laptop aku tgh meroyan sekarang..tQ ye..leh gak aku wt video tanpa perlu tension2..hohoho


p/s: korang...sile belanje aku nanti ye...hahahaha


Thursday, March 31, 2011

. ; .Last Kelas Kt UKM . : .


kebizian yg melanda diriku akhir2 ni menyebabkan aku x dpt nak update blog tiap2 hari..huhuhu. kadang2 sampai terlupe nak update even banyak sgt nak citer. agak2 ade x yg nak share cikit kebizian aku nih. xdela aku duk tanggung sorang2..hehehe.

btw, hari ni (31/03/11) merupakan kelas terakhir bg aku kt ukm nih. pengajian aku kt ukm selame 4 tahun ni ditutup dengn kelas subjek pembangunan insan. aku dh x ingat ape kelas pertame aku kt ukm 4 tahun lepas..haiishhh..rugi x tulis diari,kn.

td, hbs je kelas..ade member2 yg bergambar. nak diabadikan sebagai kenangan. yelaa..lps ni bile lg nak berkumpul mcm ni kan...(mood sedih tibe2).

x sangka..dh sampai ke penghujungnya. x puas lg duk mendownload kt ukm nih..hehehe.emm..makin lame, makin cepat waktu beredar. seolah2 mcm jeles sgt ngn aku..xnak aku duk lame2 sini..wuahahaha...(T_T).

eh, semalam..time duk feeling nyanyi kat bilik, ade satu lagu yg aku rase sesuai sgt dgn mood sedih2 cm ni...nak nyanyi la lagu tu nanti..leh x...huhuhuhu..

kla..nak kena sambung wt keje la...huhuhu..bencinya....

adios..

Tuesday, March 29, 2011

. : .Bile TESLian Pergi Langkawi . : .


mood: Colorful

tibe2 2,3 hari 2 aku senyap je dr update blog,kn..cehh..budget cm korang rindu kt aku..hahahak. actually hari khamis - ahad ari tu, aku ikut teslian pergi langkawi. perasaan die bercampur baur..pun boleh,kan. but, FYI..kiteorg x pergi sane juz for fun,k. kiteorg ade wt program kt Sek Teknik Langkawi. kalo x..jangan harap la FPend nak luluskan kiteorg punye proposal, bg sponsor n provide bus utk kiteorg.

ok..meh aku nak cite kronologi sepanjang trip aku kat sane.

khamis 24 march

kiteorg bertolak lmbt ckit malm tu.bas tu dtg lambat. tension je tunggu. nasib x merajuk balik kolej..hahak. bile dh ade kt atas bas, sume org excited. sume x nak tido. tp paling excited, fiza la kan..yelaa..dh die sorg je yg x tido sampai pagi. aku rase malam tu, sume budak yg ade kt dalam bas tu tido ditemani suara fiza je..hohoho.

jumaat 25march

sampai kt perlis dalam kul 6 lebih kot. berhenti sembahyang n tukar baju jp sebab diorg ckp nanti sampai langkawi terus nak g jalan2..so, xkan nak pakai baju yg same,kan..x bes la..hihi.lepas tu sampai kt kuala perlis..waaa..dh ade perubahan la kt kuala perlis. dulu xde secret recipe, skrg dah ade..mesti En.Hooliganz jeles ni..haha.

sementara tunggu feri, mesti bergambar dulu. nampak cm muke x mandi je kan..haisshh. feri kiteorg kul 8. aku x rase excited sbb aku still rase mamai lg. dlm kepale duk fikir pasal tido je.

ni la feri yg kiteorg naik. besar gak la feri ni. masuk je dlm feri, aku dh macam dlm mimpi je..feri tu start gerak..aku dh tido dh. bile aku bangun, dh sampai dh kt langkawi. baru la rase fresh ckit sbb rase cm dh ckup tido je..hihiihi.


ni gambar kt jeti kuah. kiteorg disambut oleh Mr Vijay as our tourist guide. die mmg bes sbb sgt friendly. naik je bas, die citer a little bit about langkawi. n then, die bgthu xtvt kiteorg spanjang hari tu. kiteorg akan pergi naik cable car after breakfast. so, kiterog singgah kt satu kedai mamak ni. pelanggan mmg sgt ramai. so mmg lame la nk tunggu order kiteorg sampai. sekali prof noreeiny dah tunjuk taring dah. die ajak kiteorg blah dr kedai tu even ade some of us yg dh order food n drink..hehe..so, x sampai sejam kt langkawi, teslian dh tunjuk gangster...hohoho..but it was fun..hahahak..sori ye tauke kedai..actually, kami kejar mase..



ni plk gambar kt cable car. pg tu agak berkabus ckit, dats y kiteorg kena rushing ckit. pemandangan kat atas sangat cantik...speechless kejap. tp syg, kiteorg xleh pergi yg jambatan gantung tu sebb terlalu berkabus..huhuhu..xpela..next time,mybe..hihik.


lps naik cable car n after makan..kiteorg check in kt Aseania Hotel..exclusive tau hotel tu..cm istana..aku, mus, ielah, su n sarah duk s
ebilik. yg "special" nye bilik kiteorg, tiap2 malam ade abg yg akan dtg kt bilik kiteorg..hahahaha..korang jgn jeles erk...



nila abg tu..die technician kt sane. tiap2 malam die akan dtg utk baiki aircond kt bilik kiteorg...huhuhuhu. yg x tahan tu..kalut punye pasal..sampai tercabut pintu almari...hohoho





gambar ni plk kat Makam Mahsuri. Mr Vijay ckp kalo pergi langkawi tp x pergi makam mahsuri ni..nanti mahsuri marah or merajuk...oooo sound scary kan...huhu. nak masuk muzium kena bayar RM5 ta
u. kt sane ade tayangan video pasal sejarah mahsuri n ofcos ade makam die. lps tu ade rumah yg cantik2...ade gak telaga mahsuri. kiteorg pun banyak giler ambik gambar kt sini.




lps tu kiteorg pergi ke dataran Helang..kalo x pergi cni mmg x pyh datang langkawi la kan. so, teslian yg mmg giler bergambar mmg memanfaatkan betul2 la helang tu..nasib x runtuh je..hohoho


n last destinasi kiteorg utk hari tu adalah ke syurga coklat..hohoho..xde gambar kt cni sebab sibuk duk memilih coklat. balik bilik, pergi makan..n then tido..zzzz..letih giler. otak rase dh jem dh.


sabtu 26 march

hujan renyai2 pagi tu..ingt nak smbung tido je..hohoho..o
ppss..lupe nk bgthu..breakfast kt hotel tu mmg superb...mantap. dlm kul 9 kiteorg gerak pergi pantai..ade telematch..kumpulan aku:aku, asiah, sharon, ielah, cikema n nazri. 1st game main yg jadi mumia tu..ooo..korang buli aku erk..mentang2 aku ni kecik..korang dera aku jd mumia erk...xpe2..at least..kump kite menang gak kan...hahaha







and then utk second game, kiteorg main lawan2 pecah b
elon org.yg ni pun group kiteorg menang sebab dlm group kiteorg ade askar..hahaha




yg last game tu..istana pasir, since kteorg x cukup creative so, kiteorg x menang..huhu..tp xpe..juara keseluruhan adelah group aku...yeayyyy.. hbis je telematch..terus balik sebab dh hujan dh..berhenti maka
n jp lps tu terus balik hotel.

ptg tu..kiteorg pergi island Hopping..bes naik bot..mcm naik roller coaster. gambar xde sebab enjoy sgt naik bot and mandi pant
ai..


malam tu, malam terakhir kiteorg kt sane..disebabkan x dpt wat BBQ, so org yg incharge tu ade blanje dinner. makan seafood. bes sgt..sampai x thu nak makan yg mane satu..hohoho
ni pulak gambar time sesi luahan perasaan kt pantai after dinner. sori, ade sekeping je gambar sebab aku terlalu bz menangis time tu..sob..sobss..malam tu ade je org yg nangis, aku join..dgr je diorg citer somethin yg sedih even xde kena mngena ngn aku pun..aku nangis gak..tension sekejap time tu..tension ngn diri sendiri. tp nak wt cm ne kan..dh dilahirkan dgn bakat semulajadi cm ni..terime jela...hahahahak.

after that..balik bilik..packing brg sambil pergi menc
ari seluar yg jatuh ditiup angin...huhuhu..lps tu terus pengsan atas katil...


Ahad 27 March

pg tu kul 7 kiteorg dh check out. lps breakfast..terus naik bas pergi sekolah. rase cam neves plk. dh la sakit perut. sampai je sekolah, aku ngn miza terus pergi cari toilet..n then kat situ la terjadi incident kt aku ngn miza..incident ape???..biar la aku ngn miza je yg tahu...hahahahak.



Alhamdulillah, program berjalan lancar..namun sedik
it terkilan sbb x hafal lgu tu..kalo aku dpt tahu awal ckit..mesti sempat nak praktis..baru la gempaq ckit nak nyanyi kt atas stage tu...hihihi..

lps hbis program kt sek, terus ke jeti kuah..naik feri ke kuala perlis. lepas tu kiteorg pergi padang besar jp.aku x ambik gambar pun kt perlis sbb rase cam dh banyak sgt ambik gambar kt perlis dulu2...hahahaha..berlagak je kan.

lbih kurg kul 2 pg aku sampai kt UKM. overall, percutian yg sgt bes. dan yg pasti ia merupakan salah satu memori yg kite xkan lupe sampai bile. proud to b teslian.


p/s: yg lg bes..kiteorg asyik dpt makan free je..hihiih

Thursday, March 24, 2011

. : .Perlis/Langkawi,Here I come.. : .


dah agak lame x menjejakkan kaki kt perlis. sejak En.Hooliganz dh hbs studi kt uitm arau, aku dh x pergi sane lg dh. agak2 banyak x yg dh berubah kt sane erk. ade ke x lg tempat2 yang kiteorg selalu lepak..ape2 pun, esok..insyaAllah, aku akan kembali lg ke perlis aka tempat honeymoon aku time mude2 dulu..ahaks..

bile sebut pasal perlis, mesti teringat kat kedai Bchik. ntah ade ke x lg kedai tu. teringin sangat nak makan nasi ayam masak kunyit die..mmg terbaaeekk. En.Hooliganz tu jht..time aku ade, die x masak ayam masak kunyit bchik..tp bile aku dh balik dari kuch..mule la die ckp yg die masak ayam masak kunyit tu..haisshhh..kedekut ilmu betul..hohoho.

what will happen 2morrow??...emm..dunno yet..but, sedih nak tinggalkn 2PM. kalo la leh sumbat diorg, kan bes..hahahahak..gile la ko ni..


p/s: tenet ni mmg la..time aku nak tinggalkn bilik ni..ko laju la plk erk...haaisshhh!!

. : .PACHITAN da best. : .



akhirnye, berjaye jugak mengepost entry pasal Pachitan. aku ade pergi wat satu dokumentasi pasal masyarakat jawa kt Kg pachitan, N9. korang jgn ingat N9 xde orang jawa tau. diorang siap wt Homestay lg..

it was fun. even hampir 17 jam aku kat luar tp x rase tension pun. setiap perjalanan kiteorg diiringi ngn gelak tawa. ye la kan..kalo dh grup member sume kepala gile2..mmg havoc la kan.

penduduk kg tu pun mmg terbaeekkk. diorg sgt ramah. sa
mpai kiteorg pun naik segan. sanggup tunggu kiteorg time kiteorg nak balik. diorg stay sampai la kreta kiteorg dh start jalan..bes,kan diorg. diorg cakap senang2 datang la lg. mmg ade hajat nak pergi lg tp x tahu bile. kena plan betul2 dulu.

ape2 pun..jom layan gambar...:P


crew jejak m'sia..hehe

ni kat kenduri kawen



kat rumah yg sgt cantik..diorg bg kiteorg rehat kat cni..daebak!!




another kenduri kawen..



kat rumah umi


p/s: pulang dgn 1001 kenangan...